D.gray-man 4um
Dobro došli na D.Gray-Man forum.
Pročitajte pravila, i budite redovan clan.

Vaš admin team!

D.gray-man 4um

Ovo je srpski o D.gray-man-u
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 Radnja

Go down 
AuthorMessage
Miranda
Admin
Admin
Miranda

Posts : 249
Join date : 2010-02-24
Age : 23
Location : in my nightmare

Radnja Empty
PostSubject: Radnja   Radnja EmptyMon Mar 01, 2010 1:58 pm

Krajem 19.veka, Allen Walker se zvanicno pridružio organizaciji za unistanje bica poznata kao Akuma, mehanicka oruzja napravljena od strane Millennium Earl-a od mrtvih dusa. Allen ima u onu anti-Akuma oruzje ,kao i u ruci...to oruzje se zove "Innocence" (nevinost) , sto je dar direktno od Boga. Allen zajedno sa svojim kolegama Exorcists-tima mora zaustaviti Earl-a u njegovom planu, ako to ne urade ceo svet bi mogao ad nestane...

za ostalo pogledajte anime
Back to top Go down
View user profile http://dgraymanforum.forumotion.com
Allen's girl
Mod
Mod
Allen's girl

Posts : 127
Join date : 2010-02-24
Age : 21
Location : Iza tebe xD

Radnja Empty
PostSubject: Re: Radnja   Radnja EmptyWed Mar 03, 2010 3:42 am

Godina snimanja: 2006-2008
Broj epizoda: 103

U svetu nalik na Britaniju u doba industrijske revolucije, kojim hara Milenium earl, mašinska čudovišta zvana Akume preuzimaju ljudska tela i šire svoj virus. Mladi Allen Walker, iza koga stoji mračna prošlost sa odredom Exoricsta sprema se da opovrgne Earlovu vladavinu.
D.Gray-man je jedan od mojih najdražih serijala jer pre svega kombinuje sve klasične karakteristike anime-a i pri tome ima još neki mračni šmek. Tu je izobilje humora, koji nikada ne postaje dosadan, niti je previše zastupljen da bi anime bio previše „silly“. Akcije i borbi ne manjka baš kao što se to od shounen žanra očekuje, a šta ovom naslovu daje posebnu vrednost su jako specifična oružja.
Oružja su jako egzotična ili bolje reći bizarna. Svaki egzorcist ima „innocence“ koji mu omogućava borbu protiv zlih Akumi. Innocence se manifestije u raznim oblicima: Mač, kandža, čizme, čekić...
Mračna goth tematika prevladava u animeu. Boje su većinski tmurne, što stvara mali kontrast sa likovima i sladunjavim humorom, ali nemojte se zavarati. D.Gray-man ima itekako mračnih strana. Prošlost protagoniste je itekako bolna i tragična.
Ono što je takođe bizarno kod ovog animea je glavni negativac. Ne, to nije lepuškasti dugokosi lik sa katanom, arhetip kojeg često srećemo. To je debeljuškasti gospodin sa šeširom i kišobranom koji priča. Uprkos njegovom izgledu, zloba njegovih planova je ogromna. Jedinstven negativac, stvarno vredan pomena.
Soundtrack je krajnje izvrstan. Ne prođe dan kad ne odslušam barem jednu OP temu ove serije. Ko obraća pažnju na muzičku podlogu u animeu će biti jako zadovoljan.
No... anime ima dve mane. Pre svega prvih 25 epizoda (otprilike) pomalo davi i sporo napreduje. Ne brinite, nakon toga se priča toliko zakuva da će vam se zavrteti u glavi. Strpljenje u početku je važno.
Kad odgledate sve epizode... Pa stara priča kao sam mnogim animeima. Priča se nastavlja ali u mangi. Moram reći da je D.Gray-man serijal vredan praćenja, i da sam u manga izdanju itekako uživao. Autor uvodi neverovatne preokrete u priču. Ovaj anime dobiva moju podršku.
Back to top Go down
View user profile http://deathnotethebest.forumotion.com/index.htm
 
Radnja
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
D.gray-man 4um :: D.gray-man :: D.gray-man-
Jump to: